Du er her: Forsiden » Ukategorisert » Bruksanvisning

Bruksanvisning

Eit internt dokument som me bruker for å samle tips & triks til korleis du får WordPress-sidene til å sjå ut slik du vil. Velg dette innlegget i kontrollpanelet, så kan du sjå og kopiere kodene direkte.

LaTeX

Skriv ein klammeparentes med «latex» for å vise at du starter å skrive, og ein klammeparentes med «/latex» for å slutte. Kan brukast inne i ei setning: Ferskvann fryser ved 0\(^\circ\)C – havvann ved -1,9\(^\circ\)C, men vanlegvis for å skrive ein formel: Vi kan regne ut varmeinnholdet, \(H\), i vannet fra en CTD-profilen ved hjelp av denne formelen: \(H\approx\sum_{z=1}^{depth}\rho c_p \left(T(z)-T_{ref}\right)\Delta z\)

 

Faktaboks

Ein klammeparentes med «slr-infobox» vil gi deg ein slik boks der du for eksempel kan legge inn fakta eller tall som er greit å ha med i oppgåva. 

 

Lister med tall og bokstavar

Matematikkoppgåver har ofte ein del a, b og c. Taggen «ol class=»alpha» gjer at du automatisk får bokstavar på nivå to i listene, slik det er gjort i oppgåva Akselerasjon og CO2 i atmosfæren. Det er to tab’ar øverst til høgre i skrivefeltet. Velg «tekst» istadenfor «visuell» for å legge inn taggane, slik at oppgåvene får nummer og bokstav:

  1. Første oppgave
  2. Andre oppgave
  3. Tredje oppgave
    1. Første delspørsmål
    2. Andre delspørsmål
  4. Fjerde oppgave

 

Felt som foldar seg ut

Eit eksempel på behov som oppstår: Me trengte å skjule noko av teksten slik at elevane kunne gjette før dei fekk sjå bilete nummer to. Ta kontakt dersom det dukkar opp behov som ikkje er løyst i standard WordPress. Ofte lar det seg gjere å lage til noko. Dette vart løyst ved å opprette «slr-togglebox» som lagar eit felt som foldar seg ut.

DSC_0088

Nu är kopparna 11 cm höga… hur stora tror du de är när de kommer upp från 3000 m djup?

Gissa innan du klickar här för att se hur kopparna såg ut efter att ha sänkts til 3800 m djup

DSC_0106

Det finns utrymme för mindre kaffe i kopparna efter att de har varit i djupet.

Så här såg muggarna ut när de följt med CTD’n ned på 3800 m djup! Med hur manga procent har volymen på kopparna krympt?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *